Tijgeroog

 

Tijgeroog

Tijgeroog is een bijzondere edelsteen die bekend staat om zijn unieke kleuren en patronen. Het is een variant van kwarts en wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen. De steen dankt zijn naam aan de gelijkenis met het oog van een tijger, met zijn gouden en bruine tinten en de karakteristieke glans.

Tijgeroog wordt voornamelijk gevonden in Zuid-Afrika, maar ook in andere delen van de wereld, zoals Australië, India, Brazilië en de Verenigde Staten. Het is een veelgebruikte steen in de edelsteentherapie vanwege de veronderstelde spirituele en helende eigenschappen. Het wordt vaak beschouwd als een beschermende steen die moed, kracht en zelfvertrouwen bevordert.

De kleur en patronen van tijgeroog ontstaan door de aanwezigheid van vezels van het mineraal crocidoliet, dat na verloop van tijd transformeert tot kwarts. Dit zorgt voor de kenmerkende goudbruine kleur met strepen en glinsterende effecten. Het wordt soms ook “kattenoog” genoemd vanwege het optische effect van de lichtreflectie, vergelijkbaar met de schittering in de ogen van een kat.

Of je nu geïnteresseerd bent in de esthetiek, de spirituele betekenis of gewoon de unieke uitstraling van tijgeroog, deze edelstenen armband tijgeroog blijft een populaire keuze voor liefhebbers van mineralen en sieraden over de hele wereld.