Polychroom Jaspis

Deze steen helpt je om te aarden en spiritueel te groeien, helpt je om de juiste keuzes te maken, maakt je innerlijk sterk en verwijdert negatieve gedachten. Hij biedt steun in tijden van stress, beschermt je tegen negatieve energie, brengt je in balans en maakt je vastberaden. Hij geeft je de kracht om moeilijke problemen aan te gaan, helpt je om innerlijke blokkades op te lossen, bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het onthouden van dromen.

Hij reinigt de chakra's en de aura en versterkt het immuunsysteem. Hij is goed voor elektrosmog, straling, langdurige ziekte, geslachtsorganen en de spijsvertering. Hij kan helpen bij maagpijn, gal-, lever- en nierproblemen. Hij kan beschermend zijn in de eerste drie maanden van de zwangerschap, kan helpen bij misselijkheid en voor verlichting zorgen bij de bevalling. Hij is goed tegen blaasontsteking, epilepsie, galstenen, anorexia nervosa, boulimia en prostaatklachten.

Om deze steen te ontladen, kun je hem door de rook van witte salie of palo santo halen, een tibetaanse bol gebruiken of hem even onder koud stromend water houden.

Om hem op te laden, kun je hem een nacht in de volle maan leggen of in een geode van bergkristal plaatsen.